tirsdag 2. oktober 2012

I desse jakttiderElgjakta starta for en uke sidan. Som snart den einast i familien som ikkje jakter og kjenner ur-instinkt river i kroppen når bladande begynner å bli gule, gleder eg meg til hele styret er over. Ja, greitt nok at det frisk luft, trim, sosialt, adrenalinrush, matauke og bestandregulerande, men eg har ingen problem med å få dekket alle disse behova gjennom andre aktivitetar. Ok, kanskje ikkje bestandregulering da…. Men så har eg ikkje denne ville glansen i auga som ikkje slukne av anna enn å ha dratt byttet inn i hus, eller jakt på hjernen. Er rimelig sikker på et hjernen ville sett slik ut på røntgen til fleire i familien i disse dagane.Det er nå heldigvis snart over, men til neste år på denne tida er det same tilstander igjen. Da lurer eg på om de ikkje får regjere i Casa Crazy aleine, og eg tar inn på hotell med spa og får pleidd kropp og sjel utan vær, vind og ur-instinkt som river i kroppen. 
Slik har utsikten vært frå kjøkkenvindauget mitt, så eigentlig ser eg jo behovet for bestandregulering. Likevel kan det jo bli litt for mye glans i øyene til tider.

 

Det fullt mulig å få naturen inn i kjøkkenvindauget utan at det skal være nødvendig å pakke den i fryseren. Denne litle nysgjerrig krabaten er en ivrig frukostgjest som eg setter langt meir pris på, og som får gå i fred for "triggerhappy venner/familie".


3 kommentarer:

 1. Det er med elgjakta for noen som det er fotball for andre. Tror ikke det er helt sunt hvis det går til hodet på en. Det er ikke alle som kan betrakte naturen fra kjøkkenvinduet slik som du. Det der er jo unikt. Et eldorado for en elgjeger. Men det er vel ikke de omgivelsene en jeger vil felle sitt bytte.
  God mat, det der :)

  SvarSlett
 2. Æ festa mæ litt til ordet MATAUK! Æ syns det e sånt et godt ord. Æ like matauk, sjøl om æ ikke spreng rundt etter krættur som kan stikke i fra mæ! Nei, æ like bedre å samle sopp og bær som har vett til å holde sæ på plass til æ får tak i dæm. MATAUK - smak på det orde.....du skjønne liksom at det handle om å øke matforråde før vintern står for dør. Du ska bare la galskapen stå på, for husk at den e jo tæmmeli sesongbetont! ;-)

  SvarSlett
 3. Ja, det er ett år til neste gang og så er det er satt litt på spissen her.
  Jeg er også enig i at det er nødvendig å beskatte det naturen har å tilby oss, matauk er en tradisjon som er dypt forankret i mange. En elg i gryta er bedre enn to på trappa. :)

  SvarSlett